ترک شیشه به روش ماتریکس-2

درمان ماتریکس- مرکز مشاوره مهستا
سهیلا قدیمی
سهیلا قدیمی
مشاوره اعتیاد فردی-خانواده مشاوره خانواده –مشاوره قبل از ازدواج -

درمان ماتریکس

درمان ماتریکس و موانع پیشرفت درمان

چرا باید در هنگام درمان تست ادرار بدهم؟

چه چیزهایی ممکن است مانع پیشرفت درمان بشود؟

اگر درمان خود را شروع می کنید باید بدانید که مسیر درمان همیشه رو به جلو نیست و گاهی با موانعی در این مسیر مواجه می شوید که در صورت عدم آمادگی قبلی، در برخورد با آن ها دچار مشکل می شوید و یا از ادامه درمان نا امید می شوید. شما باید بعضی از شایع ترین این موقعیت ها و نحوه برخورد با آن ها را پیشاپیش بشناسید تا مسیر درمان و بهبودی خود را مطمئن تر طی کنید.

الف)هم بازی های سابق و دوستانی که مصرف کننده اند و نیز فروشندگانی که هنوز با شما تماس می گیرند از مهم ترین مشکلاتی هستند که شما در اوایل درمان با آن ها روبرو می شوید. برای رهایی از دست آن ها:

1- دایره دوستان خود را تغییر دهید و سعی کنید دوستان جدیدی از جمع سایر درمانجویان یا اعضای گروه های 12 قدم پیدا کنید.

2- فعالیت های جدید اجتماعی خود را به گونه ای برنامه ریزی و طراحی کنید

که احتمال همراهی با افراد پاک در آن ها افزایش یابد، برای مثال از برنامه های جمعی افراد در حال بهبودی مانند هیأت های مذهبی، برنامه های ورزشی گروهی، جلسات 12 قدم، و… کسب اطلاع کنید و در آن ها شرکت نمایید. یا باشگاه های ورزشی را انتخاب کنید که در آن ها افراد مصرف کننده حضور نداشته باشند.

3- با پیدا کردن دوستان پاک و غیر مصرف کننده جدید، فعالیت های مشترکی را با آن ها برنامه ریزی کنید. برای مثال برنامه ورزشی، استخر، پیاده روی، رفتن به سینما و… با دوستان غیر مصرف کننده

4- از خانواده برای دور کردن برخی افراد شناخته شده و مزاحم که خود شما هم نمی توانید از دست آن ها رهایی یابید، کمک بگیرید.

5- سعی کنید تمام تلفن های فروشندگان را از دفترچه تلفن های خود پاک کنید، حتی اگر لازم باشد، شماره و دستگاه تلفن خود را عوض کنید تا دسترسی کمتری به دفتر چه تلفن های قبلی داشته باشید و دیگران نیز نتوانند شما را به راحتی پیدا کنند.

ب)گاهی مسائل خیلی جزئی باعث عصبانیت و ناراحتی شما می شوند و بروز عصبانیت می تواند با وسوسه و در نهایت لغزش همراه باشد. شما باید:

1- به یاد داشته باشید که درمان با بهبودی آسیب های وارد شده به مغز شما همراه است و در این مسیر بهبودی، گاهی هیجانات قوی و غیر قابل پیش بینی اتفاق می افتند. این شما هستید که باید توانایی و مهارت کنترل این هیجانات را داشته باشید.

 برای مثال توان غلبه بر عصبانیت های ناگهانی، احساس نا امیدی و غمگینی یا اضطراب شدید را داشته باشید. می توانید در هنگام بروز این حالت به یک فعالیت جدی مثل ورزش بپردازید.

2- لیستی از افراد مناسب مانند دوستان یا درمانگرتان را داشته باشید باشید تا در هنگام بروز عصبانیت بایکی از آن ها صحبت کنید و کمک بخواهید.

ج) هنوز در منزل خود مواد دارید!!! اگر شما قصد ترک دارید پنهان کردن و داشتن مواد در منزل به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

1- تمام موادی را که در منزل یا دور و بر خود دارید یا جاساز کرده اید، از بین ببرید و از شرشان راحت شوید.

2- از دیگران بخواهید که در منزل به هیچ وجه مواد یا الکل مصرف نکنند.

3- اگر همچنان مشکلی در این رابطه وجود دارد به فکر تغییر مکان زندگی خود باشید.

د) جدا شدن از مواد و کسانی که پیش از این با شما مصرف می کردند، ممکن است بعد از مدتی باعث احساس تنهایی و خستگی در شما بشود. به یاد داشته باشید

که:

1- پیش از مصرف مواد هم به شما خوش می گذشته است، سعی کنید فعالیت هایی را که قبلا برای شما لذت بخش بوده است را به یاد آورید و مجدداً به آن ها مشغول شوید.

2- برنامه های تفریحی جدیدی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. پیاده روی روزانه، دوچرخه سواری، رفتن به سینما، همراهی با فرزندانتان و… تنهایی شما را پر می کنند.

3- دوستان جدید و پاک پیدا کنید و اوقات تنهایی خود را با آن ها سپری کنید.

ه) در چند ماه ابتدای شروع درمان، حضور در موقعیت های خاصی مثل مهمانی ها، مراسم عزاداری، تعطیلات، قرارهای کاری نیاز مند تمرکز، کارهای سنگین نیاز مند بیداری و… خیلی راحت نخواهند بود باید:

1- همیشه برنامه پاکی خود را به خاطر داشته باشید و دلایل پاک ماندن را با خود مرور کنید.

2- خودتان برای پاکی خود در موقعیت ها و زمان های مختلف جشن بگیرید و مراسم های خاصی را برای این منظور ترتیب دهید.

3- سعی کنید موقعیت های سخت و خطرناک را زودتر شناسایی کرده و آن جا را ترک کنید و در جاها و موقعیت هایی که قبلا در آن ها مصرف می کرده اید با قی نمانید.

و) بی اعتمادی خانواده به این زودی ها برطرف نخواهد شد و گاهی این بی اعتمادی ها باعث رنجش شما و تحریک شما به مصرف خواهد شد. بهتر است:

1- در رابطه با این موضوع با درمانگر خود صحبت کنید تا به تدریج راهکارهای عملی برای اعتماد سازی را شروع کنید.

2- به هیچ وجه فکر نکنید “آش نخورده، دهن سوخته شده اید و بدون آن که کاری کرده باشید دیگران به شما شک می کنند و حالا که دیگران به شما اعتماد ندارند شما هم باید به مصرف خود ادامه دهید. به یاد داشته باشید که در وهله اول، شما برای حفظ سلامت خودتان مصرف را متوقف کرده اید. و اگر چه از نظر دیگران هم مهم است، در نهایت این شما هستید که مسیر درست را برای سلامتی خودتان پیش می روید.

همیشه به یاد داشته باشید که این مسیر بهبودی شما است و باید مانند یک ورزشکار حرفه ای در مسیر آمادگی پرش و عبور از موانع احتمالی را داشته باشید و برای پیمودن راحت تر مسیر مشاور و درمانگرتان کمک بگیرید.

چرا باید در هنگام درمان تست ادرار بدهم؟

ارزیابی نتایج درمان

نشانه های مهم بهبودی در وهله اول حضور مرتب شما در جلسلت درمان و اجرای تکالیف می باشد.

تغییرات رفتاری مثبت

اصلاح نگرش خانواده واطرافیان به شما

تغییرات جسمانی و فیزیکی

از دیگر نشانه های قرار گرفتن در مسیر بهبودی است. علاوه بر همه این ها برای سنجش نتایج درمان نیاز به ابزارهایی است که به صورت عینی نیز روند بهبودی را تایید کنند.

یکی از مزیت های درمان های تخصصی، امکان غربالگری و ارزیابی نتیجه درمان در طی دوره می باشد و یکی از ابزارهایی که برای این منظور استفاده می شود، تست های ادرار هستند. نتیجه تست های ادرار معمولا حداکثر طی چند روز پس از مصرف مثبت باقی می مانند، برای همین یک تست منفی تنها به معنای عدم مصرف طی چند روز اخیر می باشد و به هیچ وجه نشانه ترک و پرهیز کامل نیست. به همین دلیل انجام تنها یک تست، و یا انجام تست هایی با فواصل طولانی (بیش از یک هفته) معیار مناسبی برای پاکی محسوب نمی شود ولی اگر در طی یک دوره مشخص زمانی و در حین نتایج تست های معمول انجام شده منفی باشند، در آن صورت با قطعیت بیشتری می توان اظهار نظر کرد که شما در مسیر بهبودی قرار گرفته اید و روند درمان موفقیت آمیز بوده است. به اصطلاح متداول “پاک شدن سخت نیست، ولی پاک ماندن سخت است” و تست های ادرار نیز بر اساس همین هدف انجام می شوند و البته نتایج آن ها به صورت یک تست تنها دیده و تفسیر نمی شوند بلکه مهم، میانگین نتایج تست ها در یک دوره زمانی می باشد.

حرف آخر

پس اگر به مرکزی مراجعه کردید که به انجام تست های ادرار در دفعات زیاد اصرار داشت، نه تنها ناراحت نشوید، بلکه خوشحال باشید که در ارزیابی و درمان شما به درستی حرکت می کند.

منبع:

درمان وابستگی به شیشه چگونه انجام می شود؟

مؤلفین :دکتر دانشمند- دکتر حامد اختیاری -دکتر علی فرهودیان- دکتر آذرخش مکری

مقالات پیشین

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید

خواننده گرامی

آیا می دانستید بسیاری از مشکلات شخصی و گروهی با کمک گرفتن از مشاوران منخصص به راحتی قابل حل می باشد.

دیر اقدام نکنید

به راحتی با کارشناسان ما در تماس باشید تا شما را برای انتخاب مشاور راهنمایی نمایند.
اینجا کلیک نمایید
لیست محتوا