آیا تا به حال اندیشیدهاید که چرا چنین میشود؟ راز این خوشبختی و ناکامی در چیست؟ چرا گاهی عشق با تنفر، خنده با گریه، محبت با کینه، گذشت با انتقام همراه میشود؟ آیا واقعاً این سرنوشت ماست که اینچنین زندگی کنیم؟ یا در انتخاب و سرنوشت خود مختاریم؟گناه را به گردن دنیا و دیگران نگذاریم؛ کوتاهی از تلاش و کوشش خود ماست.
اینها مسائلی هستند که ذهن میلیونها جوان را به خود مشغول کرده و آنها مضطرب و نگران از آینده به امید راهی صحیح هستند. بزرگی میگفت: “والاترین هنر، هنر خوب زندگی کردن است، آن هم زندگی سرشار از مهر و صمیمت” و این محقق نمیشود مگر با یک انتخاب از روی عقل و منطق. حال قبل از هر گونه انتخاب و اقدام برای ازدواج بهتر است یک قلم و کاغذ بردارید و معیارهای خود را برای انتخاب بنویسید.از خود بپرسید که چه ویژگیهایی دارید؟ از زندگی چه میخواهید؟ دوست دارید چه همسری داشته باشید؟
ویژگیهای منفی و محدودیتهای رفتاری خود را شناسایی کنید. امتیازها و ویژگیهای مثبت و غالب خود را بشناسید و در مورد این ویژگیها، از دیگران بپرسید. در کل از اخلاق، رفتارها و و عقاید خود شناخت کافی بدست آورید. سعی کنید که در این مورد با خود کاملاً روراست باشید. به خودتان دروغ نگویید و خودتان را گول نزنید. زیرا با بررسی این معیارهاست که میتوانید تا حدود زیادی خود و همسر آیندهتان را بشناسید.
معیارهای اصلی
به آن دسته از معیارهایی گفته میشود که برای شما بسیار مهم است و فقدان یا کمبود آنها برای شما غیرقابل تحمل است.
معیارهای فرعی
معیارهایی هستند که فقدان یا کمبود آنها به شما صدمهای نمیزند و نمیتوانید با تلاش به رفع این کمبود امیدوار باشید. به طور مثال برای فردی پول معیار اصلی است و برای دیگری تحصیلات و ...
خواستههای طرف مقابل
در مرحله بعدی خواستههای خود از همسر آینده و همچنین خواستههای طرف مقابل که در زیر آمده توجه کنید.
1) داشتن برخی نقاط مثبت
ارده بالا، روابط اجتماعی مناسب، صداقت، منطق، نظم، داشتن ظرفیت در هر زمینهای، گذشت در مقابل اشتباهات، خوش قول بودن، داشتن رفتار معقولانه در هنگام عصبانیت، ابراز علاقه و محبت به همسر، توانایی کنترل خواستهها و نیازها و صبوری در بر آوره شدن آنها و …
2) نداشتن بعضی نقاط منفی
پرهیز از دروغ، توهین، تحقیر، غرور بیجا، چشم و همچشمی، غرزدن، لجبازی، سوءظن، بدبینی، قهر کردن، خشم غیرقابل کنترل، بی توجهی به همسر، رفتارهای سرد و یخزده، حسادت، چشم چرانی و بیتعهدی، مقایسه همسر با دیگران، خود محوری، اعتیاد به هر نوع دود و دم، سرزنش کزدن به خاطر اشتباهات دیگران، خساست و …
3) داشتن رفتارهایی که باعث تحکیم روابط زناشویی میشود.
احترام متقابل داشتن در زندگی، حفظ ابهت همسر در خانه، خانواده، فامیل و …، احترام به اعضای خانواده و فامیل طرفین، حل مسایل و مشکلات بین زن و شوهر و بازگو نکردن پیش دیگران، حفظ اسرار، دخالت ندادن دیگران در زندگی، داشتن احساس مسئولیت در زندگی (نسبت به همسر، فرزند، پدر و مادر و نزدیکان)، معرفی اعضای خانواده و آشنا شدن با خانوادههای یکدیگر و آگاهی از خواستهها و انتظارات آنها از شما به عنوان عروس یا داماد آیندهشان.
4) صحبت و تبادل نظر در مواردی که در زیر مطرح شده است.