قرص ترامادول

سهیلا قدیمی
سهیلا قدیمی
مشاوره اعتیاد فردی-خانواده مشاوره خانواده –مشاوره قبل از ازدواج -

ترامادول، گردی سفید رنگ وبلوری است که در دمای  179 درجه سانتیگراد ذوب ودر آب حل شده و به شکل های مختلف مصرف می شود. این ماده یک مسکن شبه مخدر بوده که با اسم های تجاری اولترام تدامول وبایومادول و… وارد بازار دارویی شده است.

نکات مهم تر مصرف داروی ترامادول

نباید بدون تجویز پزشک این دارو را مصرف نمود وبدون کم وکاست از نسخه پزشک پیروی واز مصرف دوزهای بالاتردارو خودداری نمود.

روش های مصرف ترامادول

روش های مصرف دارو می تواند بصورت تزریقی (عضلانی، وریدی و….)، شیاف وهم خوراکی باشد. بررسی ها نشان داده است بیشترین عوارض با تزریق دارو اتفاق افتاده است.

عوارض مصرف ترامادول

عوارض مصرف درتمام گروه های سنی مشاهده می گردد. اما بیشترین عوارض مصرف این دارو در سنین 20-30 سال گزارش شده است.

 

 

مدت زمان تاثیر ترامادول

مدت زمان تاثیر ترامادول 4-6 ساعت بوده  وموارد مصرف آن برای تسکین درد معمولا به مدت کمتر از 5 روز وبه مقدار 50 تا 100 میلی گرم هر 8 ساعت تجویز می شود.

شیوه مصرف

ترامادول را باید با یک لیوان پر آب مصرف کرد. همچنین می توان دارو را با، یا بدون غذا مصرف کرد. اما هربار به روشی مشابه از دارو استفاده می شود.

شیوه قطع وترک مصرف ترامادول

مصرف ترامادول را نباید به طور ناگهانی قطع کرد.(وباید تحت نظر پزشک درمانگر اعتیاد سم زدایی شود.) قطع ناگهانی آن باعث سندرم نا خوشایند قطع مصرف شده که علایم آن عبارتند از : اضطراب، تعریق، تهوع، اسهال، رعشه، لرز، توهم، اختلال خواب یا مشکلات تنفسی.

 

قرص ترامادول

 

عوارض دیگر این دارو

ترامادول را نباید همراه با الکل یا مواد مخدر، داروهای آرامبخش، ضد افسردگی و اضطراب مصرف نمود. این دارو در دوران حاملگی وشیر دهی یه دلیل اثرات مضر بر جنین ونوزاد، منع مصرف دارد.

ترامادول نباید برای افراد زیر 18 سال تجویز شود. به دلیل وابستگی که این قرص ایجاد می کند. نباید مصرف آن را به دیگران توصیه کرد(به ویژه فردی که سابقه اعتیاد دارویی دارد) وتنها باید توسط فردی که دارو برای او تجویز شده مصرف شود.

نکته آخر

ترامادول برای بیماری های زنان، پس از عمل جراحی، ودرد های سرطانی و… مصرف می شود. در چند سال اخیر مصرف این قرص در جامعه رشد زیادی داشته است. این دارو با توجه به مزایای خود، درعین حال پر عارضه ترین داروی مخدر به شمار می رود. مصرف بدون تجویز واعتیاد گونه این دارو موجب بروز تشنج، نارسایی کبد وکلیه ، مشکلات قلبی وعروقی ومرگ می شود.

گرد آورنده سهیلا قدیمی . مشاور خانواده واعتیاد

منبع: مطالعات مبارزه با مواد مخدر سال پنجم، شماره شانزدهم وهفدهم ،بهار وتابستان

(1392).

 

fa.wikipedia.org

www.healthline.com

medlineplus.gov

 

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب را به دوستان خود به اشتراک بگذارید

خواننده گرامی

آیا می دانستید بسیاری از مشکلات شخصی و گروهی با کمک گرفتن از مشاوران منخصص به راحتی قابل حل می باشد.

دیر اقدام نکنید

به راحتی با کارشناسان ما در تماس باشید تا شما را برای انتخاب مشاور راهنمایی نمایند.
اینجا کلیک نمایید
لیست محتوا